29 Ocak 2016

KÖPEĞİNİZ İÇİN SARIMSAKLI VE SALAMLI ÖDÜL KURABİYESİ



Hep kendi karnımızı doyurmaya yönelik yiyecekler yaptığımızı düşündük ve bu sefer mutfağa kendimiz için değil de köpeğimiz için girdik. Köpeğinize, kimyasallarla dolu hazır mamalardan vermek yerine, kendi ellerinizle hazırladığınız mis gibi ev kurabiyelerinden vermek, hem köpeğinizi hem de sizi fazlasıyla mutlu edecektir.

Bu kurabiyeler adı üstünde birer ödül kurabiyesi olduğu için, eğitme amaçlı kullanmak isteyeceğiniz, köpeğinizi davranışsal olarak yönlendirecek türden bir yiyecektir. Dilerseniz bu kurabiyeleri normal öğünlerde de verebilirsiniz.

Allium familyasından olan sarımsak, keskin kokusu sebebiyle köpekler için dikkat çekici bir besin kaynağıdır. Bu sebeple, iştah kabartıcı olması açısından, tarifte az da olsa sarımsak kullandık. Bazı mamaların ve vitaminlerin içinde bulunan sarımsağın, kediler ve köpekler için zararlı olup olmadığı hala tartışma konusu. Amerika Veteriner Hekimler Birliği, sarımsağı zehirli yiyecekler arasında kabul ederken, Amerika Ulusal Araştırma Konseyi sarımsağın güvenli kullanımını desteklemektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre; sarımsağın dozunun ayarlandığı takdirde, rendelenip yemeklerle pişirilmiş hali sorun teşkil etmese de bu konuda tam anlamıyla net bir bilgi vermek imkansız gibi gözüküyor. Bu sebeple, bu konudaki en belirleyici kıstasın; evcil hayvanınızı tanımak olduğunu düşünüyorum.

Mutfağa girip, biricik köpeğimiz için bir şeyler yapmış olmanın heyecanıyla, hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri Çilek kızımıza tattırdık. Bu lezzetli kurabiyelere bayılan Çilek, en keyifli öğünlerinden birini yaşadı. Eğer siz de en sağlıklı yiyecek; kendi yaptığım yiyecek diye düşünüyorsanız, köpeğinizi sarımsaklı ve salamlı ödül kurabiyeleriyle mutlu edebilirsiniz.



40–50 adet için...

Malzemeler

2-3 diş sarımsak (tercihe bağlı)
3 su bardağı buğday unu 
4 adet kalın dilimlenmiş salam (jambon veya pastırma)
½ çay fincanı yağ (hayvansal veya bitkisel)
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

NOT: Çilek’in buğday ununa alerjisi olduğu için tarifte glutensiz un kullandık. Eğer köpeğinizde böyle bir durum söz konusuysa siz de buğday unu yerine glutensiz unu tercih edebilirsiniz.



Tarif

1. Fırınınızı önceden 325°C'ye ayarlayın, fırını önceden ısıtmak kurabiyelerin daha da kıtırlaşması için gereklidir.
2. Sarımsağı rendeleyin, bunun için o minik sarımsak rendelerinden kullanabilirsiniz.
3. Salamları küçük parçalar halinde küp küp doğrayın.
4. Bütün malzemeleri derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamuru bir merdane yardımıyla, kalınlığı 1 cm olacak şekilde açın.
6. Kurabiyeleri pişirmek istediğiniz pişirme tepsisinin altını yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın.
7. Değişik şekillerdeki hamur kesicilerle hamurdan çeşitli şekiller kesin ve bunları yağlı kağıdın olduğu tepsiye birbirine fazla yakın olmayacak şekilde dizin.
8. Kurabiye tepsisini 325°C’deki fırına koyun ve 35-40 dakika pişirin.
9. Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra iyice soğutun. Soğuyunca köpeğinizin seveceği kıtırlığa ulaşmış olan kurabiyeleri köpeğinize yedirebilirsiniz. 


Tüm köpüşlere afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder