25 Temmuz 2016

EKŞİ MEYVELİ VE MÜSLİ SÜSLEMELİ, YOĞURTLU KUP



Yaz aylarında hafif tatlı tercih edenler için, yapılışı pratik, lezzeti şahane bir tarif hazırladım! Tadına baktığınızda tatlıyla ekşinin uyumuna siz de bayılacaksınız. Normal tatlıya göre oldukça hafif olan meyveli kupların malzemelerini, damak zevkinize göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Yoğurtlu karışımı sabit kalacak şekilde, her meyve bu lezzetle uyum sağlar diye düşünüyorum. Serinliğiyle ve hafifliğiyle tam bir yaz tatlısı olan yoğurtlu kupları mutlaka denemelisiniz.



4-5 kup için...
Tarif, Dr. Oetker’in tarifinden uyarlanmıştır.

Malzemeler

Krema için:
400 gram süzme yoğurt
200 gram labne
1 çay bardağı pudra şekeri (400 gram)
1 paket gerçek vanilya parçalı şekerli vanilin

Süsleme için:
400 gram ananas
1 adet narın içi
1 adet kivi
1 su bardağı kırmızı orman meyveli kahvaltılık gevrek 
1 su bardağı müsli
2 yemek kaşığı bal

NOT: Kullanacağınız meyve ve müsli miktarları tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Ekşiyi seviyorsanız; meyveleri bol kullanabilirsiniz. Eğer ki ekşinin çok yoğun olmasını istemiyorsanız; müsliyi daha fazla tat verecek şekilde, her kata ilave edebilirsiniz.




Tarif

1. Meyveleri küçük parçalar halinde, istediğiniz miktarda kesin.
2. Kahvaltılık gevreği ve müsliyi bir tabağa koyun. Tanelerin büyük kalmaması açısından, parçalar çok ufalmayacak şekilde kaşıkla ezebilirsiniz. Balı, kahvaltılık gevreğin ve müslinin üzerine ilave edin ve malzemeleri iyice karıştırın.
3. Süzme yoğurdu, labneyi ve pudra şekerini derin bir kaba alın. Malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra, elektrikli mikser yardımıyla düşük devirde çırpın.
4. Hazırladığınız yoğurt karışımından 2 kaşık, kupların alt tabanına koyun. 
5. Üzerine ballı müsli karışımından dilediğiniz miktarda ekleyin. Onun da üzerine kestiğiniz meyveleri ekleyin.
6. Aynı işlemi, aynı sırayla bir kez daha tekrarlayın ve bu şekilde, malzemeleri bütün kuplara paylaştırın.
7. Hazırladığınız kupları 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder